Deha Dizisi Oyuncuları

Show tv’nin gelecek sezon için hazırladığı Deha Dizisi Oyuncuları belli oldu. Deha Dizisi’nin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Zuhal Gencer, Gürkan Uygun, Çağan Efe Ak, Eylül Ersoz, Umutcan Ütebay, Emel Göksü, Çağrı Atakan, Abdurrahman Yunusoğlu, Oğulcan Arman Uslu, yer alıyor.

Deha Dizisi Konusu

Ay Yapım’ın bu sezon için hazırladığı Deha Dizisi, Show Tv’nin, en çok önem verdiği projeler arasında yer alıyor. Oldukça iyi bir kadroyla çekimlerine başlanan deha dizisi’nin konusu Babası tarafından zorbalanan travma yaşayan bir matematik dehasını konu alıyor.

Deha Dizisi Oyuncu Kadrosu Tam Liste

Aras Bulut İynemli(Devran)

Deha Dizisi Oyuncuları

Aras Bulut İynemli, Türk televizyon ve sinema dünyasının en tanınmış ve yetenekli aktörlerinden biridir. 25 Ağustos 1990’da İstanbul’da doğan İynemli, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde uçak mühendisliği okudu. Kariyerine ilk olarak 2010 yılında “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde Mete Akarsu rolüyle başladı ve bu rolüyle büyük bir çıkış yakaladı. Daha sonra “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Şehzade Bayezid, “İçerde” dizisinde Umut Yılmaz/Mert Karadağ ve “Çukur” dizisinde Yamaç Koçovalı karakterlerini canlandırarak geniş bir izleyici kitlesi edindi.

İynemli, “Deha” dizisinde Devran adında matematik dehası bir karakteri canlandıracak. Bu karakter, babasıyla yaşadığı travmaların ardından hayatı değişen ve bu süreçteki zorlukları aşmaya çalışan bir bireyi temsil ediyor. Dizideki performansı şimdiden merakla bekleniyor ve İynemli’nin yeteneği, bu karmaşık karakteri canlandırmada büyük önem taşıyor.


Zuhal Gencer(Gülce)

Deha Dizisi Oyuncuları
Deha Dizisi Oyuncuları

Zuhal Gencer, “Deha” dizisinde Devran’ın annesi Gülce karakterini canlandıracak. Dizide, matematik dehası olan Devran’ın annesi olarak önemli bir rol üstlenecek.

Zuhal Gencer Kimdir?

Zuhal Gencer, 13 Temmuz 1961 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Kariyerine tiyatro sahnelerinde başlamış ve yıllar içinde birçok önemli projede yer almıştır. Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun kurucularından biri olan Gencer, aynı zamanda Kocaeli Şehir Tiyatrosu’nun da kurucularındandır. Televizyon dünyasında ise ilk olarak 1987 yılında “Gecenin Öteki Yüzü” dizisi ile tanınmıştır.

Gencer’in dikkat çeken televizyon çalışmaları arasında “Şaşıfelek Çıkmazı” dizisindeki İnci rolü ve “Doğduğun Ev Kaderindir” dizisindeki Sakine rolü bulunmaktadır. Ayrıca “Canevim” dizisinde Günnur, “Gülizar” dizisinde Candan ve “Anne” dizisinde Saniye gibi karakterlerle de izleyici karşısına çıkmıştır.

Sanat hayatına birçok ödül ve takdir sığdıran Zuhal Gencer, Türk tiyatro ve televizyon dünyasında saygın bir yere sahiptir. Son dönemdeki performanslarıyla da izleyicilerin beğenisini kazanmaya devam etmektedir​.


Gürkan Uygun(İskender)

Gürkan Uygun, “Deha” dizisinde Devran’ın babası İskender karakterini canlandıracak. İskender, Devran’ın matematik dehasını fark eden ve onu eğiten baba rolünde olacak.

Gürkan Uygun Kimdir?

Gürkan Uygun, 27 Mayıs 1974 tarihinde İzmit, Türkiye’de doğdu. Tiyatro kariyerine lise yıllarında başladı ve 1990 yılında amatör tiyatroya adım attı. Dormen Tiyatrosu’nda eğitim aldıktan sonra profesyonel kariyerine başladı. Televizyon dünyasında 1996 yılında “Tatlı Kaçıklar” dizisiyle çıkış yaptı ve birçok popüler dizide rol aldı.

Uygun, 2003-2013 yılları arasında yayınlanan “Kurtlar Vadisi” dizisinde canlandırdığı Memati Baş karakteri ile geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı ve sevildi. Bu rolü ile büyük bir başarı yakalayan Uygun, daha sonra “Muhteşem Yüzyıl”, “Kaçak”, “Diriliş: Ertuğrul” ve “Payitaht: Abdülhamid” gibi önemli yapımlarda rol aldı. Sinema kariyerinde de “Anka”, “Deliler: Fatih’in Fermanı” ve “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” gibi filmlerde yer aldı.

Gürkan Uygun, televizyon ve sinema kariyerinin yanı sıra tiyatro sahnelerinde de aktif olarak çalışmaya devam ediyor ve Türk televizyon dünyasında önemli bir yer tutuyor.


Çağan Efe Ak(Boran)

Çağan Efe Ak, “Deha” dizisinde Boran karakterini canlandıracak. Boran, dizide Aras Bulut İynemli’nin canlandırdığı Devran karakterinin ikiz kardeşlerinden biri olarak yer alacak.

Çağan Efe Ak Kimdir?

Çağan Efe Ak, 6 Haziran 2007 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk defa reklam filmleri ile kamera karşısına geçen genç oyuncu, “Bir Gün Bir Çocuk” filmi ile sinemaya adım attı. Ardından “Muhteşem Yüzyıl Kösem” dizisinde Şehzade Murad karakterini canlandırdı. Daha sonra “İçerde” dizisinde Sarp’ın küçüklüğünü oynayarak dikkatleri üzerine çekti.

Çağan Efe Ak, ayrıca “Güldüy Güldüy Show Çocuk” programında ve “Tozkoparan İskender” dizisinde başrol oynadı. 2021-2022 yılları arasında TRT 1’de yayınlanan “Tozkoparan İskender” dizisinde İskender karakterini canlandırdı ve bu performansı ile büyük beğeni topladı. 2024 yılında “Deha” dizisinde Boran karakteri ile izleyici karşısına çıkacak.


Eylül Ersöz

Eylül Ersöz, “Deha” dizisinde Ceylan karakterini canlandıracak. Ceylan, Aras Bulut İynemli’nin canlandırdığı Devran karakterinin ikiz kardeşlerinden biridir.

Eylül Ersöz Kimdir?

Eylül Ersöz, 6 Eylül 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Adıgüzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Ersöz, oyunculuk kariyerine “Gülperi” dizisindeki Zeliha rolüyle başlamıştır. Daha sonra “Yetiş Zeynep”, “Hekimoğlu”, “Ada Masalı” gibi dizilerde rol almıştır. Sinema dünyasında ise “Kurak Günler” ve “Yürek Çıkmazı” gibi projelerde yer almıştır.

Eylül Ersöz, sosyal medyada aktif olup Instagram’da yaklaşık 130.000 takipçisi bulunmaktadır​.


Umutcan Ütebay(Yaman)

Umutcan Ütebay Kimdir?

Umutcan Ütebay, “Deha” dizisinde Yaman karakterini canlandıracak. Yaman, Devran’ın abisidir ve dizinin önemli karakterlerinden biridir.

Umutcan Ütebay, 30 Kasım 1993 tarihinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Ütebay, oyunculuk kariyerine “Afili Aşk” dizisinde Sabri karakteri ile başladı. Daha sonra “Üç Kuruş” dizisinde rol aldı ve burada Şahin karakterini canlandırdı. Son olarak “Aile” dizisinde EKo karakterine hayat verdi.

Umutcan Ütebay, tiyatro eğitiminden gelen güçlü oyunculuk yetenekleri ile kısa sürede dikkat çekti ve Türk televizyon dünyasında önemli bir yer edindi. “Deha” dizisindeki performansı da merakla bekleniyor.


Emel Göksü(Cavidan)

Emel Göksu, “Deha” dizisinde Cavidan karakterini canlandıracak. Cavidan, dizide Devran’ın babaannesi olarak önemli bir rol üstlenecek.

Emel Göksü Kimdir?

Emel Göksu, 25 Şubat 1945 tarihinde Malatya’da doğdu. 1962 yılında profesyonel olarak sanat yaşamına başlayan Göksu, Ankara Devlet Tiyatrosu ve İzmir Devlet Tiyatroları gibi önemli kurumlarda görev aldı. Türkiye’nin ilk gezici çocuk tiyatrosu olan Denge Çocuk Tiyatrosu’nu kurdu. İngiltere’de “L.A.M.D.A”da mime eğitimi aldıktan sonra sanat kariyerine devam etti.

Göksu, sinema ve dizi dünyasında da tanınmış bir isimdir. “Bizim Evin Halleri” dizisindeki Fincan rolü ile geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Diğer dikkat çeken projeleri arasında “Ferhunde Hanımlar”, “Annem”, “Kocamın Ailesi”, “Aile” ve “Mutluluk” gibi yapımlar bulunmaktadır​.

Kişisel hayatında, merhum oyuncu Sönmez Atasoy ile evliliğinden Fadik Sevin Atasoy isimli bir kızı ve Alperen Keleş ile evliliğinden Ankara Devlet Opera ve Balesinde bale sanatçısı olan İbrahim Eren Keleş isimli bir oğlu bulunmaktadır​.


Çağrı Atakan(Kadir)

Çağrı Atakan, “Deha” dizisinde Kadir karakterini canlandıracak. Kadir, Devran’ın babası İskender’in eski ortaklarından biridir ve Cengiz ile birlikte otopark işletmektedir. Bu karakter, dizide Devran ile bağlantılı önemli bir role sahiptir​.

Çağrı Atakan Kimdir?

Çağrı Atakan, 1981 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra oyunculuk kariyerine adım attı. İlk olarak “Çukur” dizisinde Remzi karakteri ile tanındı ve daha sonra “Yargı” dizisinde dikkat çekti. Ayrıca “Survivor 2021” yarışmasında yer alarak geniş bir kitle tarafından tanındı. Atakan, 185 cm boyunda ve 79 kg ağırlığındadır​.

Çağrı Atakan, kariyerinde birçok önemli projede yer aldı ve karizmatik oyunculuğu ile tanındı. “Deha” dizisindeki performansı da büyük bir merakla bekleniyor..


Abdurrahman Yunusoğlu(Cengiz)

Abdurrahman Yunusoğlu, “Deha” dizisinde Cengiz karakterini canlandıracak. Cengiz, dizide Kadir (Çağrı Atakan) ile birlikte otopark işleten bir karakterdir ve Devran (Aras Bulut İynemli) ile yakın bir ilişkiye sahiptir. Cengiz, dizinin önemli renkli karakterlerinden biri olarak izleyicilerin karşısına çıkacak​.

Abdurrahman Yunusoğlu Kimdir?

Abdurrahman Yunusoğlu, 1 Ocak 1983 tarihinde İstanbul’da doğdu. Baba tarafından aslen Şanlıurfalı, anne tarafından ise Giresunludur. Liseden mezun olduktan sonra uzun yıllar bir firmada çalıştıktan sonra masa başı işinden sıkılarak taksiciliğe başlamıştır. Taksicilik yaptığı dönemde oyuncu Fırat Çelik tarafından keşfedilmiştir ve Craft Oyunculuk Atölyesi’nde oyunculuk eğitimi almıştır.

Yunusoğlu, televizyon ve sinema dünyasında pek çok projede yer aldı. İlk olarak 2012-2013 yıllarında “Kuzey Güney” dizisinde Yunus karakteri ile dikkat çekti. Ardından “Ezra”, “Bu Şehir Arkandan Gelecek”, “Babil”, “Saygı” ve “Oğlum” gibi yapımlarda rol aldı. “Aile” dizisinde Turgut karakteri ile büyük beğeni topladı. Abdurrahman Yunusoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır; eşi Ayşe Yunusoğlu ve oğulları Ali Efe ile birlikte yaşamaktadır​.


Oğulcan Arman Uslu(Ferman)

Oğulcan Arman Uslu, “Deha” dizisinde Ferman karakterini canlandıracak. Ferman, Devran’ın (Aras Bulut İynemli) abisi rolündedir ve dizide önemli bir karakterdir​.

Oğulcan Arman Uslu Kimdir?

Oğulcan Arman Uslu, 17 Ocak 1987 tarihinde Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu ve Bursa Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nda sahne aldı. Tiyatro kariyerinin yanı sıra çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı. “Kara Ağaç Destanı” dizisinde Merdo karakteriyle dikkat çekti. Ayrıca “Ya Çok Seversen” ve “Bambaşka Biri” gibi projelerde de yer aldı​.


Deha Dizisi‘nin yeni sezonun en çok izlenen dizileri arasında olacağından şüphemiz yok Deha dizisini takip etmek için sitemizi takip edebilirsiniz.

Sandık Kokusu Dizisi Oyuncuları

Güzel Aşklar Diyarı Dizisi Oyuncuları

Kötü Kan Dizisi Oyuncuları

Hayat Hırsızı Dizisi Oyuncuları

Hakan

Merhaba! Ben Hakan. Dizi izlemeyi çok seviyorum ve DiziHaberleri.Org'da sizlerle en güncel dizi haberlerini, incelemeleri ve yorumları paylaşmak için buradayım. En sevdiğim diziler ve yeni keşifler hakkında yazılar yazmaktan büyük keyif alıyorum. Siz de benim gibi dizi tutkunuyorsanız, paylaşımlarımı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu